top of page

PROGRAMI

CROSSFIT

Funkcionalni trening

MOBILITY

Istezanje

WEIGHTLIFTING

Olimpijska dizanja

SKILL

Učimo nove pokrete

NOVO!

PERSONALNI

Trening 1 na 1

Oprema za CrossFit

Koristimo najsavremeniju opremu u našem klubu, koja je uvek prilagođena potrebama treninga. Na raspolaganju vam je širok spektar opreme, uključujući šipke, kutije, ploče, ergometre, lopte, girije, dable itd. Sve ove stavke potiču od poznatih svetskih brendova kao što su "Concept 2, Assault Bike, D2FIT, Kingsbox"

IMGL7262.jpg
IMGL7260.jpg
IMGL7249.jpg
IMGL7245.jpg

Pod za trening

U CrossFit-u se često koriste olimpijska dizanja, što znači da je neophodna izuzetno kvalitetna podloga na koju bacamo tegove.
 

Naš klub obuhvata preko 200m2 područja prekrivenog gumom debljine 4cm u potpunosti.
 

Sasvim smo uvereni da ćete uživati trenirajući na našoj podlozi.

REČNIK U CROSSFIT-U

Kada je reč o CrossFit-u, postoji mnogo nedoumica, ali počećemo sa osnovnim stvarima koje često zbunjuju početnike prilikom njihovog prvog koraka u salu.

 

Šta tačno znače skraćenice i izrazi koje vidite pre svakog treninga?

 
 
 

WOD

Za početak izdvojićemo WOD (workout of the day) koji predstavlja trening određen za taj dan.

AMRAP

Svaki trening može biti različito osmišljen, na primer, koristimo AMRAP (as many reps/rounds as possible), gde je cilj u određenom vremenskom periodu izvesti što više ponavljanja ili rundi određenih vežbi.

EMOM

EMOM (every minute on the minute) predstavlja izvođenje određenog broja vežbi svaki minut, pri čemu svaka vežba traje jedan minut. Pauzu između vežbi određujete sami, s obzirom da što brže završite vežbu, više vremena imate za odmor.

TABATA

Tabata trening se fokusira na visoki intenzitet, pri čemu se određena vežba (obično bodyweight vežba) izvodi 20 sekundi, nakon čega sledi period odmora od 10 sekundi.

FOR TIME

Time cap se obično koristi za duže, ali intenzivne treninge. On označava vreme predviđeno za završetak WOD-a (Workout of the Day), stvarajući pritisak koji vas podstiče da ubrzate i završite trening što je pre moguće.

BENCHMARK WOD

Na kraju, vredi pomenuti Benchmark WOD koji služi kao standard u CrossFit-u. Ovo vam omogućava da se uporedite s drugima ili, još važnije, da ponovite isti trening nakon određenog vremena i pratite svoj napredak.

 

Postoji još mnogo izraza, kao što su RX i SCALED, koji se odnose na intenzitet treninga, kao i na same vežbe i rekvizite poput HSPU, C§J, HSW, WW, DB, WB, STOH, itd. Ako želite da ih naučite, slobodno nam se pridružite na treningu gde možete bolje upoznati ove pojmove.

 
 

Neki od benchmark WOD-ova su;

NAJPOZNATIJI CROSSFIT TRENINZI

FRAN

FOR TIME:

21-15-9

Pull Ups
Thrusters 45/30kg

bottom of page