top of page

PROGRAMI

CROSSFIT

Funkcionalni trening

MOBILITY

Istezanje

WEIGHTLIFTING

Olimpijska dizanja

SKILL

Učimo nove pokrete

NOVO!

PERSONALNI

Trening 1 na 1

Oprema za CrossFit

Koristimo najsavremeniju opremu u klubu, uvek prilagođenu potrebama treninga. Kod nas možete da se susretnete sa šipkama, kutijama, pločama, ergometrima, loptama, girijama, dambelima itd, a sve su to poznati svetski brendovi "Concept 2, Assault Bike, D2FIT, Kingsbox" .

IMGL7262.jpg
IMGL7260.jpg
IMGL7249.jpg
IMGL7245.jpg

Pod za trening

U CrossFit-u je poznato da se često koriste olimpijska dizanja što znači da moramo da imamo jako kvalitetnu podlogu na koju bacamo tegove. 

Naš klub ima preko 200m2 prekrivenih gumom od 4cm ukupno.

 

Sasvim smo sigurni da ćete uživati dok budete trenirali na našoj podlozi.

REČNIK U CROSSFIT-U

Kada je CrossFit u pitanju postoje mnoge nedoumice ali ćemo početi sa onim osnovnim, koje mnoge početnike bune kada prvi put kroče u salu.

Šta zapravo predstavljaju skraćenice i izrazi koje viđate pre svakog treninga?

WOD

Za početak izdvojićemo WOD (workout of the day) koji predstavlja trening određen za taj dan.

AMRAP

Svaki trening može biti drugačije koncipiran, pa tako imamo amrap (as many reps/rounds as possible) gde je cilj za određeno vreme uraditi što više ponavljanja ili rundi određenih vežbi.

EMOM

EMOM (every minute on the minute) predstavlja određen broj vežbi vođen određenim brojem minuta, svaka vežba se radi jedan minut a pauzu određujete sami, jer što brže odradite vežbu više vremena imate za odmor.

TABATA

Tabata workout predstavlja trening u kojem je intenzitet primaran, bira se određena vežba (koja je uglavnom bodyweight vežba) 20 sekundi je predviđeno za rad a 10 sekundi je predviđeno za odmor.

FOR TIME

Time cap se koristi uglavnom za duže a intenzivne treninge i predstavlja vreme koje je predviđeno kako biste završili WOD, vreme stvara pritisak kako biste požurili i što pre odradili trening.

BENCHMARK WOD

Za kraj ćemo spomenuti Benchmark WOD koji se koristi kao standard u CrossFit-u kako biste mogli da se uporedite sa drugima ili još bolje da ponovite isti trenening nakon određenog vremena i vidite svoj napredak.

Postoji još dosta izraza poput RX i SCALED za jačinu treninga, kao i do samih vežbi i rekvizita poput HSPU, C§J, HSW, WW, DB, WB, STOH itd ali to ukoliko želite da savladate možete doći kod nas na trening pa se malo bolje upoznati sa tim pojmovima.

 
 

Neki od benchmark WOD-ova su;

NAJPOZNATIJI CROSSFIT TRENINZI

FRAN

FOR TIME:

21-15-9

Pull Ups
Thrusters 45/30kg

bottom of page