top of page
IMGL9476.jpg

PROGRAMI I DEŠAVANJA

Pored četiri redovna programa u našem klubu, pridruživanjem nama možete se upustiti u avanturu različitih aktivnosti koje redovno organizujemo. Bez obzira da li su to radionice o ishrani ili predavanja o treninzima, verovatno ćete se uključiti u neki od programa, kao što su Holiday Burner, CrossFit Open, CFNS Summer Games, CrossOut, Team Lift, Ladder Lift, i brojna druga dešavanja.

CROSSFIT

Funkcionalni trening

CrossFit treninzi nude jedinstveno iskustvo koje nadilazi tradicionalni pristup fizičkom treningu. Ovaj holistički program se fokusira na različite aspekte fizičke spreme i mentalne izdržljivosti, a kroz redovno učestvovanje u CrossFit treninzima, pojedinci stiču različite veštine i benefite. Evo šta se sve može naučiti kroz CrossFit:
 

1. Funkcionalno Vežbanje: CrossFit se oslanja na funkcionalne pokrete koji imitiraju svakodnevne aktivnosti. Ovo uključuje dizanje, guranje, povlačenje, trčanje i druge prirodne pokrete koji poboljšavaju funkcionalnost tela za svakodnevne zadatke.
 

2. Raznovrsnost Treninga: CrossFit treninzi su poznati po raznovrsnosti. Svaki trening donosi nove izazove i vežbe, sprečavajući dosadu i podstičući stalno fizičko i mentalno napredovanje.
 

3. Snaga i Izdržljivost: CrossFit se fokusira na razvoj celokupne snage i izdržljivosti. Ovim treningom, pojedinci postaju sposobni da podnose različite fizičke napore i izazove bez obzira na njihovu prirodu.
 

4. Kardiovaskularno Zdravlje: Intenzivni intervalni treninzi (HIIT) u CrossFit-u poboljšavaju kardiovaskularno zdravlje, povećavajući kapacitet pluća i srca.
 

5. Tehnika Dizanja Tegova: Olimpijsko dizanje, kao ključna komponenta CrossFit-a, uči učesnike pravilnoj tehnici dizanja tegova. Ovo nije samo korisno u CrossFitu, već i u poboljšanju snage i izdržljivosti za druge fizičke aktivnosti.
 

6. Veštine Gimnastike: CrossFit uključuje gimnastičke elemente koji razvijaju agilnost, ravnotežu, koordinaciju i fleksibilnost. Vežbanjem takvih veština, poboljšava se ukupna atletska sposobnost.
 

7. Mentalna Izdržljivost: CrossFit treninzi takođe razvijaju mentalnu izdržljivost. Proučavanje i prevazilaženje sopstvenih granica, suočavanje s izazovima i rad u zajednici podstiču mentalnu snagu i samopouzdanje.
 

8. Timski Duh i Zajednica: CrossFit zajednice su poznate po snažnom timskom duhu. Rad u grupi podstiče zajedništvo, podršku i motivaciju. Ovaj socijalni aspekt doprinosi stalnoj posvećenosti treninzima.
 

9. Prilagođavanje Različitim Nivoima: CrossFit je prilagodljiv svakom nivou fizičke spreme. Bez obzira na trenutnu formu, svako može pronaći prilagođeni pristup i izazov.
 

Kroz CrossFit, pojedinci ne samo da razvijaju fizičku spremu već i stiču široki spektar veština i vrednosti koje se prenose izvan teretane. Ovaj integrativni pristup čini CrossFit jedinstvenim i efikasnim programom za celokupno unapređenje zdravlja i kondicije.

MOBILITY

Istezanje

Mobility treninzi i vežbe istezanja predstavljaju ključni deo sveobuhvatnog pristupa fizičkom treningu, fokusiranog na poboljšanje opsega pokreta, fleksibilnosti i funkcionalne pokretljivosti tela. Ovaj pristup ima širok spektar benefita, a evo šta se može naučiti kroz Mobility treninge:
 

1. Poboljšanje Opsega Pokreta: Mobility treninzi usmereni su ka proširenju opsega pokreta u zglobovima. Vežbajući različite pokrete, učesnici postepeno povećavaju fleksibilnost i smanjuju osećaj ukočenosti u zglobovima.
 

2. Ispravljanje Disbalansa i Korekcija Posture: Ovi treninzi pomažu u prepoznavanju i ispravljanju eventualnih disbalansa u mišićima i zglobovima. Korektivne vežbe usmerene su na poboljšanje držanja tela, smanjenje pritisaka na određene delove tela i održavanje pravilne posture.
 

3. Smanjenje Rizika od Povreda: Redovan Mobility trening može značajno smanjiti rizik od povreda, posebno kod osoba koje se bave drugim vrstama treninga ili sportova. Povećana pokretljivost pomaže telu da se pravilno pripremi za druge fizičke aktivnosti, smanjujući pritisak na mišiće, tetive i zglobove.
 

4. Poboljšanje Koordinacije i Balansa: Vežbe koje se fokusiraju na mobilnost takođe poboljšavaju koordinaciju pokreta i balans, što je ključno za izvođenje različitih fizičkih aktivnosti. Ovo je posebno važno u prevenciji padova i povreda.
 

5. Svest o Telu i Mind-Body Povezanost: Mobility treninzi podstiču svest o telu, omogućavajući vežbačima da bolje razumeju svoje telo i kako ono reaguje na određene pokrete. Ova svest doprinosi boljem povezivanju uma i tela, što može imati pozitivan uticaj na ukupno blagostanje.
 

6. Rutine Samostalnog Vežbanja: U okviru Mobility treninga, učesnici uče efikasne vežbe istezanja koje mogu praktikovati samostalno. Ovo im pruža alate da održe fleksibilnost i pokretljivost izvan formalnih trenerskih sesija.
 

7. Telesna Spremnost za Razne Aktivnosti: Kroz Mobility treninge, pojedinci postaju telesno spremniji za razne svakodnevne aktivnosti, ali i za specifičnije sportske ili fitness izazove.
 

U suštini, Mobility treninzi nisu samo o istezanju, već pružaju sveobuhvatan pristup razvoju pokretljivosti, jačine i svesti o telu, doprinoseći ukupnom poboljšanju fizičkog blagostanja i performansi.

 

WEIGHTLIFTING

Olimpijsko dizanje

Weightlifting treninzi, poznati i kao trening sa tegovima ili olimpijsko dizanje, pružaju sveobuhvatno iskustvo koje obuhvata fizički i mentalni razvoj. Tokom ovih trenutaka posvećenih dizanju tegova, pojedinci stiču niz korisnih veština i benefita.

Prvo i najvažnije, weightlifting treninzi nude temeljnu edukaciju o pravilnoj tehnici dizanja tegova. Olimpijsko dizanje se sastoji od dva glavna pokreta - snatch (trzaj) i clean and jerk (nabačaj i izbačaj). Kroz pažljivo vođene treninge, učenici savladavaju pravilnu posturu, pokrete i tehniku rukovanja tegovima.
 

Pored toga, weightlifting treninzi razvijaju snagu i izdržljivost. Ove vežbe angažuju veliki broj mišića, od donjeg dela tela do ramena i trupa. Redovnim praktikovanjem, pojedinci postaju snažniji i izdržljiviji, a to se odražava i na svakodnevne aktivnosti.

Ono što weightlifting takođe podstiče jeste razvoj koordinacije i agilnosti. Dizanje tegova zahteva preciznost u pokretima, a usklađivanje različitih delova tela igra ključnu ulogu. Ovaj aspekt treninga doprinosi poboljšanju motoričkih veština i povećava sposobnost koordinacije pokreta.
 

Weightlifting treninzi takođe podstiču mentalnu izdržljivost. Učenici se suočavaju sa izazovima postavljanja i dostizanja ciljeva u vezi sa težinom tegova, tehnike i vremenskih ograničenja. Ova mentalna aspekt doprinosi razvoju discipline, koncentracije i samodiscipline.

Na kraju, weightlifting treninzi stvaraju zajednicu i podršku među vežbačima. Grupni treninzi pružaju priliku za deljenje iskustava, postizanje zajedničkih ciljeva i izgradnju motivacije kroz timski duh.
 

U suštini, weightlifting treninzi su sveobuhvatno iskustvo koje ne samo da poboljšava fizičku kondiciju vežbača već i podstiče razvoj ključnih veština i vrednosti koje su korisne u svim aspektima života.

SKILL

Učimo nove pokrete

Skill treninzi predstavljaju specifičan vid treninga usmeren na unapređenje preciznosti i tehničke veštine u korišćenju tela u prostoru. Fokusiraju se na različite gimnastičke veštine, pružajući učesnicima priliku da poboljšaju koordinaciju, snagu i agilnost. Evo šta se obično radi na skill treninzima:
 

1. Gimnastika na Vratilu: Skill treninzi često uključuju rad na gimnastičkim elementima na vratilu. To može obuhvatiti različite pokrete, poput različitih vrsta sklekova, rotacija tela i kompleksnijih pokreta na gornjem delu tela.
 

2. Šetanje na Rukama: Jedan od karakterističnih aspekata skill treninga je šetanje na rukama. Vežbe ovog tipa razvijaju ravnotežu, snagu gornjeg dela tela i poboljšavaju koordinaciju pokreta.
 

3. Preskakanje Vijače: Usavršavanje veštine preskakanja vijače takođe često spada u skill treninge. Ova veština zahteva preciznost i brzinu pokreta, čime se poboljšava agilnost i kardiovaskularna izdržljivost.
 

4. Vežbe za Ravnotežu: Skill treninzi često uključuju vežbe za ravnotežu kako bi se poboljšala stabilnost i koordinacija tela. To može obuhvatiti vežbe poput balansiranja na jednoj nozi ili kompleksnijih pokreta koji izazivaju ravnotežu.
 

5. Tehnički Elementi: Osim fizičkih veština, skill treninzi takođe podrazumevaju rad na tehničkim elementima određenih gimnastičkih pokreta. To može uključivati pravilno izvođenje određenih pokreta ili usavršavanje tehnike u cilju postizanja veće efikasnosti.
 

6. Individualni Pristup: Skill treninzi često pružaju prostor za individualni pristup, uz fokus na unapređenju specifičnih veština i rešavanju individualnih izazova koje svaki učesnik može imati.
 

7. Povećanje Samopouzdanja: Rad na tehničkim veštinama u okviru skill treninga doprinosi povećanju samopouzdanja. Savladavanjem različitih teškoća i postizanjem napretka, učesnici stiču osećaj postignuća i samopouzdanja u svojim sposobnostima.


Skill treninzi, stvarajući fokus na preciznosti i tehničkom izvođenju, doprinose holističkom pristupu fizičkom treningu, unapređujući tako ukupnu funkcionalnost tela i razvijajući specifične veštine koje su korisne kako u svakodnevnim aktivnostima, tako i u drugim sportskim disciplinama.

PERSONALNI TRENING

Trening 1 na 1

CrossFit personalni treninzi predstavljaju personalizovani pristup vežbanju, namenjen pojedincima koji žele da se upuste u svet CrossFit-a ili poboljšaju svoje veštine i tehniku. Ovi treninzi pružaju jedinstvenu priliku za lični rad s trenerom,a evo šta se obično radi tokom njih:


1. Tehničko Savladavanje CrossFit Pokreta: Individualni treninzi se fokusiraju na temeljno savladavanje tehnike ključnih CrossFit pokreta, uključujući dizanje tegova, gimnastičke veštine i kardiovaskularne vežbe. Trener će posvetiti vreme prilagođavanju vežbača na ispravno izvođenje svakog pokreta.
 

2. Personalizovani Pristup Treningu: S obzirom na specifične ciljeve i potrebe vežbača, personalni treninzi pružaju priliku za personalizaciju programa treninga. Trener može prilagoditi intenzitet, volumen i vrste vežbi kako bi odgovarale individualnim sposobnostima i ciljevima.
 

3. Priprema za Grupne Trenutke: Individualni treninzi često služe kao priprema za uključivanje vežbača u grupne treninge. Kroz ove personalizovane sesije, vežbači stiču osnovno razumevanje CrossFit koncepta i postaju samostalno sposobni vežbati u grupnom okruženju.
 

4. Fokus na Korekciji Tehnike: Treneri prate vežbače s pažnjom, pružajući neposredan feedback i korekcije tehničkih aspekata pokreta. Ovo je ključno za prevenciju povreda i postizanje efikasnog i bezbednog izvođenja vežbi.


5. Postizanje Individualnih Ciljeva: S obzirom na specifične ciljeve vežbača, personalni treninzi omogućavaju fokusiranje na postizanje individualnih fitnes ciljeva, bilo da je u pitanju gubitak težine, povećanje snage ili poboljšanje kondicije.


6. Razvoj Samostalnosti: Kroz rad s trenerom, vežbači ne samo što stiču potrebne veštine, već i razvijaju samostalnost u pristupu treninzima. Ovo omogućava vežbačima da se osećaju samouvereno i spremno da pređu na grupne trenutke.


7. Praćenje Napretka: Personalni treninzi omogućavaju precizno praćenje napretka vežbača. Treneri često vode beleške o postignućima, snazi, brzini i drugim parametrima kako bi se pružila jasna slika o napretku tokom vremena.


CrossFit personalni treninzi su odličan način za pojedince da dublje uđu u CrossFit metodologiju, postignu svoje fitnes ciljeve i steknu osnovu koja će im omogućiti samostalno vežbanje u grupnom okruženju.

“The magic is in the movement, the art is in the programming, the science is in the explanation, and the fun is in the community.” Greg Glassman
bottom of page